Barts Boekenclub  

Bart Gielen ontvangt op deze avond Anna van den Breemer, Esther Gerritsen, e.v.a. 

 

Journaliste Anna van den Breemer vertelt in Barts BoekenClub over haar biografie ‘Ivanka. De echte first Lady’. Wie de vijfenveertigste president van de Verenigde Staten wil leren kennen, moet beginnen bij zijn lievelingsdochter Ivanka Trump. Zij is de enige vrouw naar wie Donald Trump echt schijnt te luisteren. Voor velen is de vijfendertig jarige blondine de betere versie is van haar vader. Beiden hebben een snoeihard zakelijk instinct, maar waar Trump lomp is, blijft Ivanka altijd charmant. In gesprek met Anna van den Breemer over de machtigste presidentsdochter ter wereld en haar raadselachtige persoonlijkheid. 

 

Schrijfster Esther Gerritsen is te gast om te praten over haar nieuwste roman ‘De trooster’. Geheel tegen de regels van het klooster in wordt een nieuwe gast opgevangen door Jacob, de conciërge. Aanvankelijk stelt Jacob, zich bewust van de hiërarchie binnen de orde, zich terughoudend op. Maar gaandeweg groeit er een verstandhouding tussen de gelovige conciërge en de gast die een misdaad op zijn geweten heeft. Jacob verliest zich in de aandacht die hij krijgt en is bereid ver te gaan om de vriendschap te behouden. In gesprek over de relaties tussen mensen, de verwachtingen en belangen die daarbij spelen en over de vanzelfsprekendheid der dingen. 

 

Anna van den Breemer studeerde Liberal Art and Sciences aan de Universiteit Utrecht en volgde een master Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt momenteel als journalist bij De Volkskrant. 

 

Esther Gerritsen (1972) debuteerde in 2000 als prozaschrijfster met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn. Vijf succesvolle romans volgden: Tussen Een Persoon, Normale dagen, De kleine miezerige god, Superduif, Dorst en Roxy. In 2016 schreef ze het Boekenweekgeschenk Broer. 

 

Verder op deze avond live muziek en traditioneel de BBC Proza Pitch: hét podium voor jong literair talent. Er is boekverkoop (voorkennis van schrijvers en werk is niet nodig). 

 

Barts Boekenclub (BBC) is een eigentijdse, literaire avondvoorstelling in Het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. Het is voor iedereen die juist niet van literaire avonden houdt. Behalve mooi en waardevol, is literatuur namelijk ook sprankelend en gewoon leuk. BBC is laagdrempelig, niet oppervlakkig en alles behalve elitair. In een informele setting voert historicus en boekenfanaat Bart Gielen persoonlijke en diepgaande gesprekken met uiteenlopende schrijvers over hun (nieuwste) werk.  

 

Meer informatie : www.bartsboekenclub.nl