LUUK&LUUK - dubbelcabaret 

 

Luuk & Luuk, aan de naam zal het niet liggen. Speciaal voor deze avond bundelen Luuk Ransijn (winnaar AKF 2023) en Luuk Weggemans (winnaar ASCF 2023) hun krachten. Ze spelen allebei 45 minuten een mix van hun beste materiaal en hun nieuwste grappen en liedjes.  

 

Luuk Ransijn: 

In 2023 won Luuk Ransijn het Amsterdams Kleinkunst Festival, en vanaf september is hij avondvullend te zien met zijn debuutvoorstelling Vacht.  

 

In Vacht gaat Luuk vol goede moed en bewapend met scherpe grappen op zoek naar veiligheid.  

Hij onderzoekt hoe je als zachtmoedig mens een plek verovert in een wereld die steeds meer lijkt te verharden. 

 

Luuk Weggemans 

 

Luuk Weggemans (Den Haag, 1997) begon in 2022 met comedy en stond een jaar later al in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival, won de juryprijs van het Leeuwarder Cabaret Festival én de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. 

 

Luuk is een echte randstad-millennial; zelfkritisch en bang voor alles. Maar ook een echte Hagenees; nuchter en direct. Gekke combinatie? Absoluut. Hij zet zijn vraagtekens bij alles wat voor iedereen vanzelfsprekend is. Met zijn scherpe blik en harde grappen zet hij iedereen op het verkeerde been, om vervolgens genadeloos uit te halen. 

 

"Hij laat direct zien dat hij stand-up comedy in de vingers heeft en met zijn harde grappen zoekt hij de grenzen succesvol op." aldus de jury van het Groninger Studenten Cabaret Festival. 

 

Twee jonge, getalenteerde festival winnaars op één avond. Dat wil je niet missen. Tot dan!