CALMER ROOS - DE OPERA SESSIONS - CARMEN 

 

Carmen, uit de gelijknamige opera, is zo'n bekend symbool voor wilde schoonheid geworden, dat we nauwelijks nog over haar nadenken. Sexy vreemdeling, bloem in het haar - en voor je het weet drijf je weg op een Habanera. Maar eenmaal weggegleden vergeten we vaak dat dit stuk niet over Carmen gaat, maar over óns, het publiek. De vragen die Carmen stelde aan de 19e eeuwse bourgeoisie, gelden nog even hard voor ons, in 2023. En ze zijn nog even moeilijk te beantwoorden. Waarom zeggen we al tweehonderd jaar dat je je hart moet volgden, maar doet niemand het? Of zeggen alleen mensen met te weinig verstand dat? Carmen vraagt je: doen je wel genoeg met je leven? Moet het niet puurder, intenser, riskanter en desnoods korter? 

Waag je aan de grote dilemma’s waarmee wij als vrije individuen, burgers, minnaars en strijders mee worstelen, op deze kluchtige maar roerende avond Opera Sessions. En die fenomenale muziek krijg je er gewoon bij! 

OPERA SESSIONS OOK OP: 

wo 25 oktober - DER ROSENKAVALIER  

do 30 november - LA TRAVIATA 

 

Calmer Roos is theatermaker, musicus en fysicus. Zijn Opera Sessions zijn de afgelopen seizoenen gegroeid tot een show die enthousiaste, trouwe liefhebbers trekt in theaters en bij De Nationale Opera. Het publiek wordt verwend met Calmer’s hoogstpersoonlijke versies van bestaande opera’s. Door Calmer’s kennis, muzikale talent en persoonlijke kijk zijn de shows een originele mix van opera, stand-up comedy en theatercollege.