Een eigenzinnig en persoonlijk Nederlandstalig liedjes programma met Tom de Jong (zang, tekst, muziek) en Willem Pleiter (piano, muziek) 

 

Tom en Willem hebben elkaar in het najaar van 2022 ontmoet en de interesse om samen te gaan werken was al vrij snel gewekt. 

Waren het in eerste instantie bewerkte covers van Ramses Shaffy, Robert Long en Frank Boeijen die werden gerepeteerd, al vrij snel nam Tom zijn arsenaal aan eigen teksten ter hand en werd hierop in absoluut geweldige harmonie samen gecomponeerd. 

Dit heeft het afgelopen jaar geresulteerd in een flink aantal eigen nummers die, tesamen met eigen bewerkte nummers van bovengenoemden, het programma “Dichtbij” vormen. 

Twee in het oog springende titels: 

“Lied Van De Ouder Wordende Man” en “Ik Zou Wel In een Lied Willen Wonen” 

 

Tom de Jong 

Tom is acteur en zanger en bekend (uit een ver verleden) van Medisch Centrum West, uit diverse soap- en TV series en heeft in een aantal (korte) films gespeeld. 

In 2018 speelde hij de op het eiland Bantam (Indonesië) de buitenlandse hoofdrol als General De Witt in de succesvolle 8-delige HBO TV serie “GRISSE” die wereldwijd te zien is behalve in Nederland, gezien het onderwerp en daarbij in acht genomen het donkere verleden van Nederland in diverse conflicten aldaar. Geeft te denken. 

Later dat jaar speelde Tom in Jogjakarta een rol in de Indonesische Film “BUMI MANUSIA”, Earth Of Mankind naar het beroemde boek van Pramoedya Amanta Toer, die sinds enige tijd te zien is op Netflix als Earth Of Mankind. 

Eind 2023/begin 2024 gaat Tom de rol van Opa Henk spelen in de film Duivinder. 

Tom is ook bekend als stemacteur van en in diverse TV en radio commercials. 

Maar nu is het vooral “Dichtbij” waar zijn hart in ligt en hoopt enorm op meer optredens. 

 

Willem Pleiter 

Na diverse opleidingen is Willem gaan studeren aan het conservatorium. Dit hield hij na twee jaar voor gezien, om zich meer toe te leggen op de psychologie en statistiek. 

Willem werkt tegenwoordig in de wereld van de data en houdt zich bezig met de implementatie van A.I. 

Qua muziek is hij klassiek geschoold in de jazz met een zwaartepunt op de muziek uit de jaren 50 en 60. Deze muziek onderhoudt ook nauwe banden met de klassieke Franse chansons waardoor het oeuvre van Shaffy dichtbij zijn kennisgebied lag. Dit mondde uiteindelijk uit in de samenwerking met Tom, waarin de twee elkaar goed aanvoelen en waaruit uiteindelijk een stortvloed aan muzikale ideeën en songs is ontstaan die ze nu graag aan publiek ten gehore willen brengen. 

 

We hopen u mee te nemen in deze creatieve tocht waarin we Toms teksten en vroegere banden met Ramses verder willen uitdiepen.