Op Jacht Naar Het Lied - Edo Donkers (Aflevering 6 alweer!) met als gast Jim de Groot  

 

Welke song vat een heel mensenleven in één refrein? Welke groten hebben Nederlandse liedjesschrijvers geïnspireerd tot wat ze nu zijn? Op welke mystieke woorden van Dylan werd een kind verwekt? In ‘Op Jacht Naar Het Lied’ ontvangt Singer-Songwriter Edo Donkers een collega liedjesschrijver. Samen met zijn gast legt hij een duizelingwekkende reis af, een zeer intieme kijk in het ‘maken van het lied’.  

 

Op woensdag 14 Juni is Jim de Groot te gast. Naast zijn vele theaterwerk (o.m. musicals Fame, The Blues Brothers) was Jim acteur bij Toneelgroep Amsterdam en diversie TV series. Naast dat alles is hij singer-songwriter en leider van zijn band Babyface Armstrong. Een optreden van Jim de Groot zien is zien een echt ‘podiumdier’ en rasartiest. Muzikaal is Jim een duizendpoot. Zowel als instrumentalist als in de stijlen die hij bewandelt. Waar de songs van Babyface Armstrong de funky en soul kant op neigen, is hij ook een vurig vertolker in van het Nederlandse lied zoals hij onder meer liet zien en horen in ‘The Passion’. En… Gastheer Edo en Jim zijn van het zelfde bouwjaar (1972) dus er zal heel wat gemeenschappelijke muzikale grond te verkennen zijn! 

 

‘Op Jacht’ gastheer Edo Donkers heeft als singer-songwriter drie albums uitgebracht, waarvan zijn meest recente ‘Fortress’ (2017) hem jubelende recensies opleverde in onder meer OOR. Hij is initiator van het succesvolle theaterprogramma ‘A Song Journey’ dat hij met onder meer zijn achternaamgenoot Jan Donkers 10 jaar lang op de planken bracht. Verder was hij deel van de theaterserie ‘Storytellers’, een initiatief van JP den Tex waarin ook Kees Prins, Paul de Munnik, en… Jim de Groot optraden! 

 

Op 14 Juni dus de zesde editie van ‘Op Jacht Naar Het Lied’ met opnieuw een blinkende singer-songwriter ! Een ziel verruimende reis naar de wortels van het lied. Opnieuw niet te missen!