Barts BoekenClub  

 

Op woensdagsvond 29 maart is er een nieuwe voorstelling van Barts BoekenClub.  

 

Voor haar nieuwe boek Droomland Italië. Van Aleppo naar Turijn reisde schrijfster Rosita Steenbeek door Italië en constateerde hoe de houding ten opzichte van migranten is verhard. Ze hoorde verhalen en zag de gevolgen van het geweld dat de vluchtelingen ondervonden tijdens hun tocht. Maar óók hoe op bijzondere wijze steun aan hen werd verleend. Droomland Italië is een schrijnend, indringend en tegelijkertijd mooi verhaal over mensen vol levenslust en dromen, en vaak met een ongelooflijke veerkracht. 

 

Schrijver Oek de Jong is te gast naar aanleiding van zijn autobiografische roman Man zonder rijbewijs. Het komt niet heel vaak voor dat een man op zijn zestigste nog begint met rijlessen. Oek de Jong behoort echter tot de groep ‘lastige gevallen’ die het felbegeerde rijbewijs alsnog in bezit wil krijgen. Plaats van handeling is Amsterdam, de stad waar hij al bijna vijftig jaar woont en die hij al rijdende herontdekte.  

 

Met verder livemuziek van Dafne Holtland en Frank van Kasteren (Kafka) en de BBC Proza Pitch; hét podium voor debuterende schrijvers. Dit keer promoot Aki Watano haar debuut Boerenkool met stokjes. 

 

De voorstelling duurt van 20.30u uur tot 22.30u (inclusief pauze). Met na afloop boekverkoop en nazit in de foyer.  

 

BARTS BOEKENCLUB (BBC) is een eigentijdse maandelijkse literaire talkshow en is een initiatief van historicus en presentator Bart Gielen. Bij Barts BoekenClub geldt het motto dat het óók leuk als je NIET van lezen houdt.