Barts BoekenClub - Bart Gielen 

 

Op woensdagsvond 22 februari is er een nieuwe voorstelling van Barts BoekenClub. Bart Gielen ontvangt in het meest intieme theater van Amsterdam: Benjamin Rous, Minke de Vogel, Roelof Bouwman e.v.a. 

 

Herken je deze reclameslogans nog? ‘Ik hou van lekker van fris, ik hou van lekker anders’ of ‘Dan verkoop je toch gewoon de boot!’ Voor degenen die de jaren tachtig bewust hebben meegemaakt, klinken deze zinnen wellicht bekend in de oren. In navolging van hun vorige boek Forever 70’s Het levensgevoel van de jaren zeventig in advertenties doken kunsthistorica Minke de Vogel en historicus Roelof Bouwman opnieuw de beeld- en geluidsarchieven in. En nu is er Forever 80's waarin zij ons dit fascinerende decennium laten herbeleven aan de hand van uiteenlopende commercials. 

 

Hoe schilderde Vermeer zijn iconische Meisje met de parel? Heeft de restauratie van de Sixtijnse Kapel ons dichter bij Michelangelo gebracht? En is het duurste schilderij ooit geveild nou wel of niet van Da Vinci? In Sluier van de tijd. Het verborgen leven van kunst vertelt archeoloog en conservator Benjamin Rous welke geheimen er schuilgaan onder het oppervlak van bekende en minder bekende kunstwerken. Hij geeft ons een inkijkje in de vele manieren die er zijn om de levensloop van kunstwerken te reconstrueren en daarmee vervlogen tijden te doen herleven. 

Met verder livemuziek, en de BBC Proza Pitch; hét podium voor debuterende schrijvers.  

Barts BoekenClub duurt van 20.30u uur tot 22.30u (inclusief pauze). Na afloop is er boekverkoop en mogelijkheid tot signeren.  

 

BARTS BOEKENCLUB (BBC) is een initiatief van historicus en presentator Bart Gielen. Bij Barts BoekenClub geldt het motto dat lezen, behalve mooi en waardevol, ook sprankelend en gewoon leuk is. BBC is interactief, laagdrempelig, dynamisch en biedt een podium voor jonge schrijvers.