Barts BoekenClub - Bart Gielen - Dik van der Meulen, Maarten Spanjer e.v.a.  

 

Op woensdagsvond 25 januari is er een nieuwe voorstelling van Barts BoekenClub. Bart Gielen ontvangt in het meest intieme theater van Amsterdam: Dik van der Meulen, Maarten Spanjer e.v.a.  

 

In zijn nieuwe boek Bernhards oorlog. Het leven van een prins in ballingschap legt biograaf Dik van der Meulen op gedetailleerde en meeslepende wijze de oorlogsjaren van prins Bernhard vast. De gelauwerde oorlogsheld liet het zichzelf aan niets ontbreken tijdens de Tweede Wereldoorlog, die hij eerder vierde dan voerde. In gesprek over een complexe en opportunistische prins, die egocentrisch was en tegelijk loyaal aan zijn vrienden (behalve aan zijn vrouw), en wiens leven pas écht begon op 10 mei 1940. 

 

Schrijver en rasverteller Maarten Spanjer is te gast naar aanleiding van De kunst van het loslaten. In deze verhalenbundel vertelt Spanjer de meest bizarre, hilarische en ongemakkelijke avonturen uit zijn veelbewogen leven; van een bezoek aan een louche parenclub tot aan een optreden in het tv-programma WAKU WAKU, waarbij hij de presentator tot wanhoop dreef. Naast hardop lachen is er ook de nodige nostalgie naar de jaren ’80 en ’90. 

 

Met verder live muziek door Maarten Ebbers. Ditmaal promoot Lisa Boersen haar boek García Márquez en de Honeymoonquiz.  

 

Barts BoekenClub duurt van 20.30u uur tot 22.30u (inclusief pauze). Na afloop is er boekverkoop en mogelijkheid tot signeren.  

 

BARTS BOEKENCLUB (BBC) is een initiatief van historicus en presentator Bart Gielen. Bij Barts BoekenClub geldt het motto dat lezen, behalve mooi en waardevol, ook sprankelend en gewoon leuk is. BBC is interactief, laagdrempelig, dynamisch en biedt een podium voor jonge schrijvers.