Barts BoekenClub  

 

Op woensdagsvond 26 april is er een nieuwe voorstelling van Barts BoekenClub. Bart Gielen ontvangt in het meest intieme theater van Amsterdam: Tessa de Loo, Luuk Imhann en vele anderen.  

Luuk Imhann vertelt over zijn roman Loutering. Mexico, 1917. Paco Guerrero groeit op zonder vader in hetzelfde dorp waar ook Frida Kahlo woont. Paco droomt van een grootse carrière, opdat zijn vader hem opmerkt. Hij zal de meest geroemde dokter van het land worden, een gevierd kunstenaar of de vroomste priester van heel Latijns-Amerika. Paco is tot alles in staat, zelfs tot deelname aan een aanslag op de gevluchte Russische revolutionair Leon Trotski. 

Tessa de Loo is te gast om te praten over haar nieuwste roman De stad in je hoofd. Voor de ogen van de achtjarige Twan wordt zijn familiehuis in de Bovenstad vernietigd bij een bombardement in de Tweede Wereldoorlog. Jaren later koopt en restaureert Twan een huis in de schilderachtige Benedenstad. In zijn strijd het historische stadsdeel te redden voor de dreigende sloop, keert het trauma uit Twans jeugd in volle hevigheid terug.  

Met verder livemuziek, en de BBC Proza Pitch; hét podium voor debuterende schrijvers. Dit keer promoot Cathalijne Boland haar debuut Reuchlins reis. De Holland-Amerika Lijn en de landverhuizers. 

De voorstelling duurt van 20.30u tot 22.30u (inclusief pauze) met na afloop boekverkoop en nazit in de foyer.  

BARTS BOEKENCLUB (BBC) is een eigentijdse maandelijkse literaire talkshow en is een initiatief van historicus en presentator Bart Gielen. Bij Barts BoekenClub geldt het motto dat het óók leuk als je NIET van lezen houdt.