Dood aan Zee  

 

Wanneer de oude acteur zijn vertrek heeft ingenomen in een hotelkamer aan zee, heeft hij nog maar één doel in zijn leven: De as van zijn grote liefde uitstrooien, daar waar hij hem vijfentwintig jaar geleden verloor, om vervolgens zijn leven te beëindigen. Want hoe gelukkig kun je zijn met zoveel oude pijn? Gaat het de acteur lukken zijn doel te bereiken ? Want in het hotel ontmoet hij de jonge medewerker Sabri, die zijn besluit een verrassende wending weet te geven.  

 

Dood aan Zee is een intiem, ontroerend en taboedoorbrekende voorstelling, waarin Barrie Stevens en Terence van der Loo een ode brengen aan de liefde, de dood en de zee. Het stuk is geïnspireerd op de roman Dood in Venetië én het leven van Barrie Stevens en zijn partner en grote liefde Leen Jongewaard. 

 

Cast 

Terence van der Loo 

Barrie Stevens 

 

Regie & Scenario 

Gerardjan Rijnders 

 

Uit de pers: “Dood aan zee is een sterk biografische voorstelling van de Nederlandse acteur-choreograaf Barrie Stevens..”; “Biografisch, maar er wordt een stevige hand zout over de waarheid gestrooid, en daar is om theatrale redenen helemaal niets mis mee.”; “..feit is dat Stevens op een prachtige manier zijn ziel binnenstebuiten heeft gekeerd in deze voorstelling en dat Terence van der Loo vijf pluimen op zijn hoed verdient vanwege zijn stijlvolle en dappere spel.”.