Op woensdagsvond 30 november is weer een nieuwe voorstelling van Barts BoekenClub. Bart Gielen ontvangt in het Betty Asfalt Complex: Arthur Japin, Inge Schilperoord e.v.a. 

 

In de afgelopen kwarteeuw bracht Arthur Japin talloze historische figuren tot leven, die bij zijn vele lezers heel geliefd zijn geworden, zoals Anna Witsen, de danser Vaslav (Nijinsky), de dove Kolja, de Texanen uit De overgave, de Afrikaanse prinsjes uit De zwarte met het witte hart, de blinde Degas, Casanova’s geliefde Lucia uit Een schitterend gebrek. Al deze kleurrijke personages hebben veel met Arthur Japin gemeen en trekken als een zelfgekozen familie met de schrijver verder. In zijn nieuwe boek Portret van mijn verzonnen familie vertelt hij hierover. 

 

Inge Schilperoord kreeg internationaal grote bekendheid met haar debuut Muidhond. In Barts BoekenClub vertelt zij over haar langverwachte nieuwe roman Het licht in de stad. Wanneer de zestienjarige Sophie door een ongeval haar vader verliest, is ze eenzamer dan ooit. Urenlang doolt ze door de grote stad op zoek naar antwoorden. Haar vader verdedigde als strafrechtadvocaat jonge moslimextremisten. Hun geweld, zei hij, heeft niets te maken met hun religie. Maar waarmee dan wel? 

 

Dichter en voordrachtskunstenaar Simon Mulder zal onder muzikale begeleiding enkele gedichten voordragen van o.a. Herman Gorter. Verder promoot Mark Stokmans zijn romandebuut Land van echo's tijdens de BBC Proza Pitch, hét podium voor debuterende schrijvers. 

 

Barts BoekenClub duurt van 20.30u uur tot 22.30u (inclusief pauze). Na afloop is er boekverkoop en mogelijkheid tot signeren.