BARTS BOEKENCLUB 

Een nieuwe Barts BoekenClub in het meest intieme theater van Amsterdam. Bart Gielen ontmoet Martijn Simons, Tim Knol e.v.a. 

 

Martijn Simons is te gast om te praten over Heidelberg, zijn vierde roman. Ooit was de familie Wagenaar een modelgezin. Nu reizen vier van de vijf familieleden richting Heidelberg om de promotie van een van de zoons bij te wonen; na de plechtigheid zullen ze de as verstrooien van hun oudste. Tijdens de reis blijkt niet alleen dat ieder van hen een eigen manier zoekt om dit grote verlies te verwerken, maar ook dat hun afzonderlijke levens al veel eerder van de rails zijn geraakt. Heidelberg is een meesterlijke vertelling en een familiedrama ineen met hilarische momenten, hier en daar neigend naar slapstick. 

 

‘Sam’s leaving town, he lost control, he tried to live his own rock and roll,’ zong de negentienjarige Tim Knol in de hit ‘Sam’, die ruim tien jaar geleden zijn doorbraak naar het grote publiek betekende. Hij speelde onder meer op Lowlands en Pinkpop en tourde eindeloos door het land. Het muzikantenleven eiste in de tussentijd geruisloos zijn tol. Drank, ongezond eten en oververmoeidheid dwongen hem los te breken, zijn levensstijl drastisch te herzien en op zoek te gaan naar een andere, betere variant van zichzelf. Lichtjaren beter is het verslag van die zoekende periode. Over jezelf heruitvinden, over levenslust, schoonheid, vriendschap, liefde en muziek. 

 

Met verder livemuziek door Maarten Elbers en BBC Proza Pitch, hét podium voor debuterende schrijvers. 

 

Barts BoekenClub duurt van 20.30u uur tot 22.30u (inclusief pauze). Na afloop is er boekverkoop en mogelijkheid tot signeren.  

 

BARTS BOEKENCLUB (BBC) is een initiatief van historicus en presentator Bart Gielen. Bij Barts BoekenClub geldt het motto dat lezen, behalve mooi en waardevol, ook sprankelend en gewoon leuk is. BBC is interactief, laagdrempelig, dynamisch en biedt tevens een podium voor jonge schrijvers.