BARTS BOEKENCLUB 

Op woensdagsvond 28 september start het negende seizoen van Barts BoekenClub. Bart Gielen ontvangt in het geheel vernieuwde Betty Asfalt Complex: Mariken Heitman, Jan Siebelink en vele anderen. 

 

Mariken Heitman is te gast naar aanleiding van haar roman Wormmaan, bekroond met de Libris Literatuur Prijs 2022. ‘Een verrassend rijke ideeënroman en een buitengewoon actueel en tijdloos boek’, aldus de jury van de literatuurprijs. Wormraam is een surrealistische zoektocht naar oorsprong, identiteit en de betekenis van mens-zijn. Wie of wat blijft er over als je alles afpelt dat door anderen aan je werd opgedrongen? 

 

In gesprek met schrijver Jan Siebelink over zijn nieuwe roman Brengschuld, het vervolg op zijn bekroonde Knielen op een bed violen. ‘Ik moest als jongen van een jaar of tien de huur van het ouderlijk huis naar de huisbaas brengen. In dit boek ontstaat een probleem in dat gezin omtrent die brengschuld’, aldus Siebelink. In Brengschuld vertelt hij het aanrijpende verhaal hoe een kwekersfamilie als gevolg van geldgebrek een deel van hun grond moet verkopen. 

 

Met verder livemuziek door Mattijs Verhallen en BBC Proza Pitch, hét podium voor debuterende schrijvers, door Sander Meij 

 

Barts BoekenClub duurt van 20.30u uur tot 22.30u (inclusief pauze). Na afloop is er boekverkoop en mogelijkheid tot signeren. 

 

BARTS BOEKENCLUB (BBC) is een initiatief van historicus en presentator Bart Gielen. Bij Barts BoekenClub geldt het motto dat lezen, behalve mooi en waardevol, ook sprankelend en gewoon leuk is. BBC is interactief, laagdrempelig, dynamisch en biedt tevens een podium voor jonge schrijvers.