Op woensdagavond 20 april weer een nieuwe BBC! 

Bart Gielen ontvangt Anne Eekhout, Midas Dekkers en vele anderen in Theater Perdu. 

 

Iedereen kent Frankenstein, maar weinigen weten dat hij ontstaan is uit het brein van de toen 18-jarige Mary Shelley (1797-1851). Anne Eekhout schreef over haar de historische roman Mary waarin ze de lezer meeneemt naar Shelley’s onbekende tienerjaren in Schotland. Mary is een moderne gothic novel en een coming of age verhaal ineen, en was dé Nederlandse hit op de boekenbeurs in Frankfurt waarvan de rechten aan elf landen zijn verkocht, waaronder VS, het Verenigd Koninkrijk en Italië. 

 

In zijn nieuwe boek Wat loopt daar? Een biologische kijk op rassen beschrijft en analyseert bioloog Midas Dekkers de mensen in al hun gedaanten en variaties zoals alleen hij dat kan: met verwondering, openheid en vooral met liefde. Wat loopt daar is naar eigen zeggen Midas Dekkers’ ‘meesterstuk’ waaraan hij bewust zolang gewacht heeft gewacht vanwege de gevoeligheden rondom dit onderwerp. In gesprek over evolutie, natuurlijke selectie en de menselijke neiging tot categoriseren. 

 

Met verder livemuziek en BBC Proza Pitch, hét podium voor debuterende schrijvers.  

 

NB: Wegens verbouwing van Het Betty Asfalt Complex zal Barts BoekenClub plaatsvinden in literair theater Perdu, Kloveniersburgwal 86.  

 

BARTS BOEKENCLUB (BBC) is een initiatief van historicus en presentator Bart Gielen. Bij Barts BoekenClub geldt het motto dat lezen, behalve mooi en waardevol, ook sprankelend en gewoon leuk is. BBC is interactief, laagdrempelig, dynamisch en biedt tevens een podium voor jonge schrijvers.