Bart Gielen ontvangt Lucas Zandberg, Splinter Chabot en vele anderen in Theater Perdu. 

 

Lucas Zandberg is te gast om te praten over zijn nieuwe roman De geschiedenis van mijn onvoorstelbare ouderdom. Hierin vertelt hij het verhaal van Renée, een verarmde telg uit een voornaam geslacht. Ze lijkt als twee druppels water op haar moeder Hélène. Als deze onverwacht sterft bedenkt Renée met haar man een plan om geen erfbelasting hoeven te betalen. Renée neemt de identiteit van haar moeder aan. Met verstrekkende gevolgen. Het verhaal is geïnspireerd op de recente controverse rondom Jeanne Calment (1875-1997), de oudste mens ooit. 

 

 

Met zijn debuut Confettiregen stond Splinter Chabot maandenlang op de bestsellerslijst. als de Hemel genoeg ruimte is zijn nieuwe roman. Het gaat over twee vrienden Magnus en Elias, die samen op reis gaan. De route is uitgestippeld, de bestemming staat vast. Hun tocht voert langs verschillende plekken. Tijdens de wandeltocht leren deze twee jongens naar zichzelf kijken, naar elkaar kijken. Hoe ze hun eigen levens en de wereld om hen heen zien. In gesprek over vrijheid, ontdekkingstochten en absolute, onvoorwaardelijke vriendschap.  

 

Met verder livemuziek en BBC Proza Pitch, hét podium voor debuterende schrijvers.  

 

NB: Wegens verbouwing van Het Betty Asfalt Complex zal Barts BoekenClub plaatsvinden in literair theater Perdu, Kloveniersburgwal 86.  

 

BARTS BOEKENCLUB (BBC) is een initiatief van historicus en presentator Bart Gielen. Bij Barts BoekenClub geldt het motto dat lezen, behalve mooi en waardevol, ook sprankelend en gewoon leuk is. BBC is interactief, laagdrempelig, dynamisch en biedt tevens een podium voor jonge schrijvers.