DECEMBERSHOW 2019 

Op naar 2020! 

 

Vier Kerst, Sinterklaas én Oud & Nieuw op één avond, dan ben je er in één klap van af! Een hilarisch cabaretprogramma met liedjes, gedichten en conferences en veel hapjes. Over familiefeesten en –vetes, fijne herinneringen, terugkerende Piet-discussies, teleurstellende surprises en cadeaudilemma’s. 

Rop speelt de familie Van Driel. De kinderen kibbelen met elkaar in het bijzijn van hun moeder over wie de kerststal erft. Wie krijgt de stal uiteindelijk? Annie van Driel presenteert het poëzieprogramma “Dichter bij December”. Rop kruipt in de huid van diverse dichters die zich op zeer uiteenlopende manieren 

hebben laten inspireren door het thema “decembermaand – feestmaand”. 

 

Janze laat niet alleen zien hoe de familie Van Driel kerst viert, maar ook hoe BN’ers dat doen. Met zijn publiek gaat hij dieper in op kerststress en kerstgenot. Hij blikt terug op het afgelopen jaar en kijkt wat 2020 ons gaat brengen. De oude vertrouwde Sinterklaasliedjes worden in compleet andere uitvoeringen gezongen en gedanst. Voor zowel de liefhebbers als de haters van de decembermaand belooft de DECEMBERSHOW 2019 een feestje te worden! Rop Janze was lid van Comedytrain en is regelmatig in het land te zien als Poëzie Jukebox. Hij maakte twee albums waarop duetten met o.a. Richard Groenendijk en Astrid Nijgh. 

 

Onlangs verscheen zijn bundel met theaterteksten getiteld: 

“Je weet toch nooit wat er onder die kleren zit”