Barts Boekenclub  

Barts BoekenClub start het zesde seizoen met Anne-Gine Goemans en Maarten Spanjer 

 

Schrijfster en journalist Anne-Gine Goemans, bekend van de bestseller Honolulu King, is te gast om te praten over haar nieuwe roman Holy Trientje. Het is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse non die op zesentachtig jarige leeftijd het grootste nucleaire complex ter wereld wist binnen te dringen met als doel een overval te plegen op een depot met atoombommen op Nederlandse bodem. 

 

Schrijver en acteur Maarten Spanjer vertelt over zijn nieuwe verhalenbundel Geluk is een herinnering. Aan de hand van korte literaire verhalen blikt hij terug op zijn jeugd in de jaren vijftig en zestig met als voornaamste decor: Amsterdam-Oost. Als geen ander is Spanjer in staat zijn memorabele momenten op authentieke en humoristische wijze, soms afgewisseld met een vleugje melancholie, in woorden te gieten. 

 

Met verder op deze avond: BBC-Proza Pitch, hét podium voor debuterende schrijvers. Op deze avond promoot Jacobine van den Hoek haar debuut Zondebok. Met verder live muziek van de BBC-huisband En Vrac. Na afloop en tijdens de pauze is er boekverkoop en meet & greet met de schrijvers in de foyer. 

 

Barts Boekenclub (BBC) is een eigentijdse, literaire avondvoorstelling in Het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. Het is voor iedereen die juist niet van literaire avonden houdt. BBC is laagdrempelig, niet oppervlakkig en alles behalve elitair. In een informele setting voert historicus en boekenfanaat Bart Gielen persoonlijke en diepgaande gesprekken met uiteenlopende schrijvers over hun (nieuwste) werk. Na afloop is er nazit in de foyer en boekverkoop door Peter Jansen. 

 

Meer informatie : www.bartsboekenclub.nl