Barts Boekenclub  

Op woensdagavond 26 juni is de allerlaatste Barts BoekenClub van dit seizoen. Te gast zijn Gerdien Verschoor, Wieteke van Zeil (dubbelgesprek) & Librisprijs-winnaar Rob van Essen 

 

In Het meisje en De geleerde vertelt kunsthistorica Gerdien Verschoor niet alleen over het wonderlijke verhaal van de vele omzwervingen van twee, verloren gewaande, schilderijen die Rembrandt in 1641 schilderde. Daarnaast staat het bevlogen leven van de Poolse gravin Karolina Lanckoronska centraal. Zij was de laatste bezitster van deze bijzondere en schonk deze in 1994 onverwachts aan het Koninklijk Paleis in Warschau. 

 

Kunsthistorica Wieteke van Zeil neemt niet alleen de schilderijen Het meisje en De geleerde onder de loep, maar is verder te gast om te praten over haar boek Goed kijken begint met negeren. Hierin geeft zij praktische tips om met meer gemak en plezier naar kunst te kijken, onderbouwd met wetenschappelijke inzichten over hoe wij waarnemen. Ook spreekt ze met kijkexperts uit andere vakgebieden over de geheimen van hun opmerkzaamheid. 

 

Rob van Essen vertelt over zijn Librisprijs-winnende roman De goede zoon. Het verhaal speelt zich af in 2050, een tijd van kruipende schooltassen, ironische robots en praatgrage zelfrijdende auto’s.De hoofdpersoon is een schrijver van plotloze thrillers, die samen met een oude vriend een reis naar het zuiden voor een geheime opdracht. De Goede zoon is een razendknap verhaal van een zoon die zijn moeder langzaam uit het lezen ziet verdwijnen.  

 

Met verder op deze avond: BBC-Proza Pitch (Lotte Kok), hét podium voor debuterende schrijvers, en muziek de BBC-huisband En Vrac 

 

Na afloop en tijdens de pauze is er boekverkoop en meet & greet met de schrijvers in de foyer.  

 

Barts Boekenclub (BBC) is een eigentijdse, literaire avondvoorstelling in Het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. Het is voor iedereen die juist niet van literaire avonden houdt. Behalve mooi en waardevol, is literatuur namelijk ook sprankelend en gewoon leuk. BBC is laagdrempelig, niet oppervlakkig en alles behalve elitair. In een informele setting voert historicus en boekenfanaat Bart Gielen persoonlijke en diepgaande gesprekken met uiteenlopende schrijvers over hun (nieuwste) werk.  

 

Meer informatie : www.bartsboekenclub.nl