Dubbelcabaret 

Met Maarten van den Berg en Lonneke Dort 

 

Maarten van den Berg - Alleen Pinguïns zijn zwart-wit 

Als ik loop, loop ik als een pinguïn. En alle social-talk gaat bij mij binnen 3 zinnen over De Tweede Wereldoorlog. Niet gek overigens. Onder het motto: ‘opdat wij niet vergeten’, sleepten mijn ouders (beiden dominee) mij tijdens vakanties langs zo’n beetje alle Joodse begraafplaatsen in Europa en zo’n 5 concentratiekampen. Verder ben ik laatst zeven uur in de supermarkt geweest en schaam ik me voor mijn Suitsupply-pak. 

 

Maarten van den Berg (1987) schreef en dacht mee met Jan Jaap van der Wal bij Panache en met Arjen Lubach bij Zondag met Lubach. Nu is het tijd voor zijn eerste eigen programma, dat opvalt door slimme, scherpe en harde grappen. 

 

‘Maarten is een intelligente en bevlogen denker. Een groot kleinkunst- en cabarettalent.’ –Jan Jaap van der Wal
 

 

Lonneke Dort - Want laten we wel wezen 

 

Lonneke Dort heeft de AKF Sonneveldprijs gewonnen. De jury is in het juryrapport zeer lovend over de theatermaakster. “Lonneke Dort staat ‘laid back’ op het toneel en houdt haar ijzige onverstoorbaarheid consequent vol. Lonneke heeft sterke liedjes die taalvaardigheid laten horen en die kleine verrassingen in petto hebben. Ze begeleidt die woorden met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen. Hoe minimaal de middelen ook zijn waarvan ze zich bedient, ze woekert er effectief mee en weet het steeds spannend te houden.” 

 

“Dort heeft maar weinig nodig om je haar zwartgallige wereld in te trekken. En wat belangrijker is: het voelt helemaal echt wat ze doet.” - Parool 

 

“Dort heeft een geheel eigen stijl. Haar grove, behoorlijk cynische teksten zijn de ene keer grappig – zoals in een aanklacht tegen extraverte mensen – en de andere keer indringend – zoals in een lied over vluchtelingen.” – Theaterkrant 

 

 

 

Tijdens deze dubbelvoorstelling ziet u twee cabaretiers met hun solovoorstelling van ongeveer 50 minuten. 

 

Credits 

Tekst en spel: Maarten van den Berg en Lonneke Dort 

Regie Maarten: Wimie Wilhelm en Sus Verbruggen
Regie Lonneke: Wil van der Meer