Barts Boekenclub  

Bart Gielen ontvangt Vincent Icke, Auke Hulst en vele anderen 

 

Een muzikale avond met een reis door Amerika en door de ruimte 

 

Het is onwaarschijnlijk dat wij alleen zijn in het universum. Maar zullen we onze exoburen ooit ontmoeten? In zijn nieuwste boek Reisbureau Einstein beschrijft Prof. dr. Vincent Icke (hoogleraar theoretische sterrenkunde Universiteit Leiden, bijzonder hoogleraar kosmologie aan de Universiteit van Amsterdam, en beeldend kunstenaar) wat we gaan ontdekken als we in de toekomst met snelle ruimteschepen diep het heelal in kunnen reizen. Hoe verloopt zo’n ruimtereis? En hoe zou dat buitenaards leven er uit zien: is het kwaad of goed? In gesprek met Vincent Icke over de laatste inzichten in sterren, planeten, het ontstaan van leven en de mogelijkheden van interstellair reizen. 

 

Auke Hulst (schrijver en voorman van Nederlandstalige band ‘De meisjes’) is te gast om te praten over zijn muzikale reisboek Motel Songs. Medio 2016 reed hij van de Amerikaanse Oostkust naar de Westkust, dwars door het achterland van Trump, op zoek naar sporen van literaire en muzikale helden, met een auto vol muziekinstrumenten en opnameapparatuur. De tocht bracht hem o.a. naar het graf van F. Scott Fitzgeralds in Rockville, en Seattle, waar Kurt Cobain zichzelf door het hoofd schoot. Motel Songs is een indringend en muzikaal reisverhaal over de kracht van kunst en de schaduw van de dood. 

 

Tijdens de avond zal Auke Hulst verschillende nummers spelen van het gelijknamige album. Deze Motel Songs schreef hij in motel- en hotelkamers. Verder is er traditioneel de BBC-Proza Pitch - hét podium voor debuterend literair talent. 

 

Barts Boekenclub (BBC) is een eigentijdse, literaire avondvoorstelling in Het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. Het is voor iedereen die juist niet van literaire avonden houdt. Behalve mooi en waardevol, is literatuur namelijk ook sprankelend en gewoon leuk. BBC is laagdrempelig, niet oppervlakkig en alles behalve elitair. In een informele setting voert historicus en boekenfanaat Bart Gielen persoonlijke en diepgaande gesprekken met uiteenlopende schrijvers over hun (nieuwste) werk.  

 

Meer informatie : www.bartsboekenclub.nl