AFGELAST ! 

 

Barts Boekenclub  

Barts BoekenClub ontvangt Lucas Zandberg, Jeroen Kleijne, Margôt Ros e.v.a.  

 

In zijn nieuwe historische roman 'Keizerlijk geel' keert Lucas Zandberg naar het Chinese keizerlijke hofleven in de tweede helft van de negentiende eeuw. Hoofdpersoon is Cixi, die als concubine van de jonge keizer in de hofhouding van de Verboden Stad wordt opgenomen. Als de keizer sterft, eist zij de troon op, en regeert decennia over het Chinese keizerrijk. In gesprek over de laatste keizerin van China en over een wereld vol rituelen, ge- en verboden, eeuwenoude gewoontes en een adembenemende hiërarchie. Lucas' vorige roman De rendementsdenker werd door theatergroep Toetssteen bewerkt onder de titel De toetsenfabriek: een schrijnende satire over ons onderwijs.  

 

Wanneer actrice Margôt Ros, bekend van o.a. Toren C, tijdens een theatervoorstelling tegen een ijzeren balk loopt, verandert haar leven volledig. Ze krijgt de diagnose post-commotioneel syndroom en moet rekening houden met een revalidatie van minstens anderhalf jaar waardoor zelfs de opnames van Toren C stil komen te liggen. Van een succesvolle, vrolijke vrouw met een actief sociaal leven is ze veranderd in een persoon die veroordeeld is tot eenzame opsluiting in haar huis en toeleeft naar de ontmoetingen met lotgenoten in de revalidatiekliniek. Samen met haar partner Jeroen Kleijne schreef Margôt Ros 'Hersenschorsing' waarin op openhartige wijze, en met veel humor, haar revalidatie wordt beschreven.  

 

Met verder de BBC Proza Pitch (podium voor debuterende schrijvers) door Ameline Ansu ('Van harte gecondoleerd') en live muziek door huisband En Vrac. Boekverkoop en signeren na aflloop.  

 

BBC: ook leuk als je niet van lezen houdt! 

 

Barts Boekenclub (BBC) is een eigentijdse, literaire avondvoorstelling in Het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. Het is voor iedereen die juist niet van literaire avonden houdt. Behalve mooi en waardevol, is literatuur namelijk ook sprankelend en gewoon leuk. BBC is laagdrempelig, niet oppervlakkig en alles behalve elitair. In een informele setting voert historicus en boekenfanaat Bart Gielen persoonlijke en diepgaande gesprekken met uiteenlopende schrijvers over hun (nieuwste) werk.  

 

Meer informatie : www.bartsboekenclub.nl