Barts Boekenclub  

Een nieuwe Barts BoekenClub met Kees van Beijnum en Bianca Stigter.  

 

In zijn nieuwe roman 23 seconden keert schrijver Kees van Beijnum terug naar De Amsterdamse Wallen, het decor van zijn jeugd. Twintig jaar na de geruchtmakende ‘hamermoord’ op haar moeder, duikt schrijfster Anne Lieftinck beroepshalve in de zaak. Om te ontdekken dat de verknipte en veroordeelde buurjongen Johan níét de dader was. In 23 seconden neemt Kees van Beijnum ons mee naar de rauwe wereld van de Wallen in de jaren ’80 vol drugscriminaliteit en ellende.  

 

Overal in Amsterdam bevinden zich zichtbare en onzichtbare sporen van de Tweede Wereldoorlog. Waar zaten onderduikers? Waar was het hoofdkwartier van de NSB? Waar waar werden de voedselbonnen uitgedeeld? In welke straat werd een aanslag gepleegd en welk huis werd als represaille in brand gestoken? In Atlas van een bezette stad gidst historica Bianca Stigter ons door bezet Amsterdam. Ze vertelt wat er in de oorlog op straathoeken en achter voordeuren heeft plaatsgevonden, en laat zo ons met andere ogen naar de stad kijken.  

 

Verder op deze avond live muziek en de BBC Proza Pitch, hét podium voor debuterende schrijvers. Na afloop is er nazit in de foyer en boekverkoop.  

 

Barts Boekenclub (BBC) is een eigentijdse, literaire avondvoorstelling in Het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. Het is voor iedereen die juist niet van literaire avonden houdt. Behalve mooi en waardevol, is literatuur namelijk ook sprankelend en gewoon leuk. BBC is laagdrempelig, niet oppervlakkig en alles behalve elitair. In een informele setting voert historicus en boekenfanaat Bart Gielen persoonlijke en diepgaande gesprekken met uiteenlopende schrijvers over hun (nieuwste) werk.  

 

Meer informatie : www.bartsboekenclub.nl