So long Cohen 

 

Eind 2016 overleed Leonard Cohen, die met zijn donkere stem en zijn prachtige teksten generaties in de ban wist te houden. 

‘So long Cohen’ is een theaterconcert met liederen van deze charismatische Canadese folkzanger, componist en dichter. 

 

In ‘So long Cohen’ wordt gezongen, verteld, gedronken en gelachen. 

Want hoe donker zijn stem ook was en hoe teer de beelden ook waren die hij opriep, zijn vreugde brak door alles heen: 

 

'there is a crack in everythingthat is how the light gets in' 

(Leonard Cohen) 

 

‘So long Cohen’ is een ontdekkingsreis naar ieders inspiratie door de diepe ziel van Cohen. 

 

Zo zoekt schrijver en verteller Bas Steman naar antwoorden waarom Leonard Cohen zo belangrijk voor hem is na een mislukte wielerprofcarrière. Zanger, cabaretier Ernest Beuving 

laat imitaties/ persiflages van karikaturale tafelgastheren aanschuiven om mee te zoeken; van o.a. Maarten van Rossum en Nico Dijkshoorn tot dominee Gremdaat. 

 

Marlies Claassen en Ariane Greep zingen mee en vertolken ook een aantal Cohennummers. Ze worden begeleid door gitarist Tom Klein. Kortom: een avond heerlijke Cohenmuziek, met poëzie, humor en ontroering. 

 

Bas Steman - is schrijver, verhalenverteller, programmamaker, regisseur en presentator. Hij schreef 'Naakt in de orkaan', 

een belevingsbiografie met en over Ramses Shaffy en oogstte lof voor zijn debuutroman 'De aankomst'. 

Parool: "Verbeeldingsode"****. De leestafel: "Deze man is een filosoof"****. Ronald Giphart: "Dit is een bijzondere roman." 

 

Marlies Claasen - is zangeres en presentator en maakt televisieprogramma's voor o.a. Omroep Gelderland. Samen met haar partner Tom Klein bracht ze meerdere cd's uit, waaronder 'Silent words' met het vermaarde 'Budapest Saxophone Quartet'. 

De pers over Marlies: "ze is een bevlogen verteller en een zangeres van buitengewone klasse. Haar stem zit vol met emotie en ze brengt de tekst tot in de kleinste details zo expressief, dat ze de toehoorder diep weet te raken". 

 

Tom Klein - is gitarist en basgitarist. Hij componeert ook jazz, pop en filmmuziek. Hij speelde o.a. met Jan Akkerman, Robert Long en met de 'Rob Mosterd Hammond Group', waarmee hij het album 'Englewood Cliff Sessions' opnam in de Blue Note Studio in New Jersey van Rudy van Gelder (die ook werkte met Miles Davis, Jimmy Smith en John Coltrane). 

 

Ariane Greep - is zangeres en regisseur van documentaires. 

Ze zong voor en samen met Ramses Shaffy en toerde met de Amerikaanse zangeres Pantera Saint Montagne door Europa. 

 

Ernest Beuving - is cabaretier, zanger, performer en tekst en liedjesschrijver. Hij toert met zijn 'Bende van Beuving' door het land (een cabaretesk muziektheaterprogramma samen met zijn vaste band en zangkoren). 

De Stentor: "mulitalent met een ijzersterke zangstem, die ongelofelijk soepel improviseert".