Barts Boekenclub  

Barts BoekenClub ontvangt Marion Pauw en Paul van Vliet 

 

Met De experimenten laat schrijfster Marion Pauw een geheel nieuwe literaire kant van haarzelf zien. Dit keer geen thriller, maar een roman gebaseerd op waargebeurde feiten. De experimenten is het aangrijpende verhaal van Alma die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het experimenten blok 10 in Auschwitz heeft gezeten. Deze traumatische gebeurtenis leidde ertoe dat Alma haar stiefdochter vijftig jaar niet meer heeft gezien. Maar kan een gruwelijke getuigenis een levenslange verwijdering overbruggen? In gesprek over de invloed van de Tweede Wereldoorlog op het leven van tweede generatie slachtoffers.  

 

Paul van Vliet te gast om te praten over zijn Brieven aan God en andere mensen. Na zestig jaar op de planken te hebben gestaan, nam hij in mei 2018 definitief afscheid als theaterman, cabaretier, zanger en entertainer. De grote levensvragen kon hij destijds ontlopen in de roes van spelen en reizen. Maar in Brieven aan God en andere mensen ontloopt Paul van Vliet niets en niemand meer. Het zijn persoonlijke ontboezemingen en overdenkingen die een overzicht geven van zijn veelzijdige leven. Een gesprek naar aanleiding van deze autobiografie van nooit eerder verzonden brieven. 

 

Op deze avond verzorgt BBC-huisband EN VRAC, onder leiding van Bas Marée, live muziek en is er de traditionele BBC Proza Pitch, hét podium voor debuterende schrijvers. Dit keer met Eva Louise Bakker ‘Desnoods de hele wereld’. Boekverkoop en signeren na afloop.