Barts Boekenclub  

Barts BoekenClub met Jan Brokken en Saskia Noort 

 

Meesterverteller Jan Brokken is te gast naar aanleiding van zijn nieuwe boek ‘De rechtvaardigen’. Hierin vertelt hij het onwaarschijnlijke, maar waargebeurde verhaal Jan Zwartendijk. Als Nederlandse consul in Litouwen bedacht hij tijdens de Tweede Wereldoorlog een gewaagd plan om gevluchte Poolse joden te redden uit de handen van de nazi’s. Door middel van een uitreisvisum naar Curaçao wisten duizenden de oorlog te overleven. 

 

Schrijfster Saskia Noort vertelt over haar roman Stromboli. Het verhaal gaat over een succesvolle schrijfster die na haar gestrande huwelijk besluit in retraite te gaan bij een goeroe. Maar het verleden laat haar daar niet met rust... Stromboli is geïnspireerd door gebeurtenissen uit haar eigen leven. Saskia Noort ging bij het schrijven terug naar haar eigen pijn. In gesprek over de Fuck It-retreat, #Metoo, wraak, jaloezie en eenden… 

 

Er is live muziek door de BBC Huisband EN VRAC en de traditionele BBC Proza Pitch, hét podium voor debuterende schrijvers. 

 

Barts Boekenclub 

 

Barts Boekenclub (BBC) is een eigentijdse literaire avondvoorstelling in Het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. In een informele setting voert historicus en boekenfanaat Bart Gielen persoonlijke en diepgaande gesprekken met uiteenlopende schrijvers en wetenschappers over hun (nieuwste) werk. BBC is laagdrempelig en ook leuk als je niet van lezen houdt. Na afloop is er boekverkoop en meet & greet met de schrijvers in de foyer. 

 

Meer informatie : www.bartsboekenclub.nl