Theater Merano -- “Je lijkt wel een wijf” 

Twee broers, opgegroeid in een verstikkend milieu waarin je werd geacht je te conformeren aan de gangbare normen, vooral als het aankwam op mannelijkheid en vrouwelijkheid, worden na de dood van hun moeder geconfronteerd met hun jeugd en identiteit. Ze komen zichzelf hierbij keihard tegen als ze noodgedwongen aan elkaar worden overgeleverd en er geen ontsnappen meer mogelijk is. 

 

De homoseksuele jongere broer heeft zich ontworsteld aan het bedompte milieu door vrijelijk zijn eigen leven te leiden. De oudere broer heeft zich altijd geconformeerd en zijn identiteit ontkent. De situatie wordt nog gecompliceerder als de partner van de jongere broer de zaak verder op de spits gaat drijven. 

 

De drie mannen dienen zich tot elkaar te verhouden maar weten niet goed hoe. Onvermogen, leugens, schaamte en geheimen staan wederzijds begrip danig in de weg. De onderhuidse spanningen lopen op waardoor de druk steeds verder toeneemt. De maskers vallen af en ze worden gedwongen naar zichzelf te kijken wie ze werkelijk zijn en waar ze staan op dit punt in hun leven. 

 

Dit nieuwe toneelstuk van Theater Merano is gebaseerd op verhalen uit de levens van de drie spelers waarbij thema’s als identiteit, schaamte en acceptatie de rode draad vormden. 

 

Disclaimer: Niet alles is autobiografisch. 

 

Spelers: 

Eric Dechnar 

William van Haren 

Fred Wolters 

Rita Binkhorst 

 

Regie: 

Rita Binkhorst 

Marcel Stoks 

 

Voor kaarten en informatie kijk op: www.theatermerano.n