Zonder Genade - Elke Vierveijzer 

 

Het leven deelt rake klappen uit. Als je even niet oplet, spuugt ze je vol in het gezicht. Elke Vierveijzer, finalist van het Amsterdams Kleinkunstfestival 2015 en in 2014 afgestudeerd aan de koningstheateracademie, spuugt terug. Ze debuteert met Zonder Genade, een programma waarin ze een ongekende combinatie toont van Nederlandse kleinkunst/cabaretteksten en volle muzikaliteit. Dat resulteert in adembenemende liederen die altijd wel ergens schuren, of juist onverwacht troostend zijn. 

 

'....., haar liedjes bevatten prachtige, haast literaire teksten. Blauwdruk, waarin ze zingt over een beknellend gezinsleven en het zichzelf losweken van haar ouders, is waarschijnlijk het mooiste wat het Amsterdams Kleinkunst Festival dit jaar te bieden had.' 

Het Parool 

Elke neemt in ‘Zonder Genade’ alles onder de loep dat de wereld en het leven ons voorschotelt. Zonder terug te deinzen. Waar doet het zeer? En waarom? En als we allemaal wel eens huilen, waarom doen we dat dan allemaal alleen? Soms snoeihard maar met de stem van een engel legt ze de vinger op een ieders zere plek. Eerlijk, onbedaarlijk grappig en pijnlijk raak op plekken die vaak genoeg onaangeroerd blijven, maar niet bij Elke in de zaal.