Barts Boekenclub  

 

Openingseditie van het vierde seizoen van Barts BoekenClub met o.a. Thomas Verbogt en Tomer Pawlicki. 

 

Een nieuw seizoen van Barts BoekenClub in een geheel nieuw jasje. Acteur, theatermaker en schrijver Tomer Pawlicki is te gast naar aanleiding van zijn tragikomische en autobiografische roman Dankzij de oorlog. Daarin stelt hij dat de Tweede Wereldoorlog wel degelijk ergens goed voor is geweest. Wat dankzij die oorlog bestaat hij namelijk. 

 

Thomas Verbogt vertelt over zijn nieuwste roman Hoe alles moest beginnen. In dit indrukwekkende verhaal volgen we Thomas en Licia. Als kinderen zijn zij onafscheidelijk en gaan zelfs een verzonnen leven met elkaar aan. Aan hun tijd samen komt echter abrupt een einde. Ze moeten elkaar loslaten, maar kunnen dat niet. In gesprek over vriendschap, liefde, tijd en de kracht van de verbeelding. 

 

Jente Jong (Het intieme vreemde) en Tom Hofland (Lyssa) bijten het spits af tijdens de BBC Proza Pitch: hét podium voor debuterende schrijvers. De muziek is in handen van het trio En Vrac. Zij spelen liedjes van onder Ramses Shaffy.  

 

Barts Boekenclub (BBC) is een eigentijdse, literaire avondvoorstelling in Het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. Het is voor iedereen die juist niet van literaire avonden houdt. Behalve mooi en waardevol, is literatuur namelijk ook sprankelend en gewoon leuk. BBC is laagdrempelig, niet oppervlakkig en alles behalve elitair. In een informele setting voert historicus en boekenfanaat Bart Gielen persoonlijke en diepgaande gesprekken met uiteenlopende schrijvers over hun (nieuwste) werk.  

 

Meer informatie : www.bartsboekenclub.nl