Barts Boekenclub  

In deze editie van Barts BoekenClub is Alma Mathijsen te gast om te praten over haar nieuwste roman Vergeet de meisjes (getipt door het DWDD-boekenpanel). Een onheilspellend verhaal over twee vrouwen die besluiten zich aan de wereld te onttrekken. In gesprek met Alma over de grenzen tussen toewijding en obsessie, tussen zelfopoffering en egoïsme en de nooit belangeloze liefde. 

 

Hoe overleefde je als Sovjetschrijver de Stalinterreur? Michel Krielaars (chef Boeken NRC Handelsblad en oud-Ruslandcorrespondent) praat hierover n.a.v. zijn boek Alles voor het Moederland. De stalinterreur ten tijde van Isaak Babel en Vasili Grossman. Aan de hand van de levens van deze twee Russisch-Joodse schrijvers, schetst Krielaars een meedogenloze wereld waarin het individu kapot werd gemaakt.Verder op deze avond zingt Dafne Holtland nummer van haar eigen repertoire of liedjes van anderen. Daarnaast is er de BBC-Proza Pitch; hét podium voor debuterend talent, met Wouter Helders (Verraad), Petra Hoogerwerf (Échte winst. In zeven stappen naar succesvol ondernemen met maatschappelijke impact) en Yvonne Bakker (De erfenis van mijn moederdcorrespondent) praat hierover naar aanleiding van zijn boek Alles voor het moederland. De Stalinterreur ten tijde van Isaak Babel e). 

 

Barts Boekenclub (BBC) is een eigentijdse, literaire avondvoorstelling in Het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. Het is voor iedereen die juist niet van literaire avonden houdt. Behalve mooi en waardevol, is literatuur namelijk ook sprankelend en gewoon leuk. BBC is laagdrempelig, niet oppervlakkig en alles behalve elitair. In een informele setting voert historicus en boekenfanaat Bart Gielen persoonlijke en diepgaande gesprekken met uiteenlopende schrijvers over hun (nieuwste) werk.  

 

Meer informatie : www.bartsboekenclub.nl